Ingredienser (4 st)
- 2 kycklingbröst
- 2 limer
- 60 gr farinsocker
- 1 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 4 koppar ris
- 100 gr lök
- 1 msk kanel
- salt
- torkade aprikoser
- russin
Gör saften av 2 limer. Välja en skål och häll saften i. Tillägg kanel, farinsockret och olivolja. Smält ihop (som du vet, jag föredra glasskål så jag använder inte metallverktyg för att inte repa skålen.
Ta kycklingbröst och skär dem i strimlor. Nu tillägg kycling i skålen och marinera den i kallt i en timme.

Ta en kastrull och koka vatten för koka risen. OBS: för varje kopp av ris, tillägg 3 koppar av vatten. När vatten kokar, tillägg lökarna, vitlöken och risen. Vänta till risen är kokat och besta den.
Ta pannan som du använde för att laga kyckling och tillägg risen. Tillägg torkade aprikoser, som du har förut tärnat, och russinen. Laga allt tillsammans under 5 minuter över medium varme.

Hoppas ni tycker om den Spanish kitchenetters!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar