Ingredienser (10-14 enheter)
- 200 gr mörk choklad
- 125 gr mandlar
- 50 gr riven kokos
Elaboration
Ta en skål och bryt chokladen i bitar. De behöver inte vara små alls, följde jag bara kvadraterna på chokladkakor är indelade i. Välj sedan en pott där skålen kan passa. Fyll i den med vatten. Var försiktig eftersom du kommer att behöva införa skålen i potten så om du lägger för mycket vatten kan det häller. Låt vattnet koka upp och choklad smält.
Som
ni kan se, använde jag en skål med inga handtag vilket innebär att om
man tar bort det från det kokande vattnet var en mardröm: Jag brände
mina händer, bestämde jag att använda en kläder men fungerade inte det
eftersom det blev blött så kokande igen och jag försökte även med matlagning bromsok ... Jag hamnade bränna min hand, men jaha.
Under tiden, ta mandel (jag använde oskalade ettor) och gör små bitar av det. Jag gjorde med mina händer, men du kan snabbt krossa den med en mortel eller något liknande. Täck mandel med smält choklad.
Tillsätt kokos och blanda ihop allt. Resultatet är en slags vätskeblandning eftersom chokladen fortfarande är varmt så täcka behållaren och sätta i frysen i 10 minuts.Efter denna tid, kommer du att se choklad blandningen är mer konsekvent så att du kan arbeta med det. För att göra choklad biter du bara behöver en sked. Täck en bricka eller annan behållare med bakplåtspapper.
Ta en sked av blandningen och placera den i brickan. Gör samma sak tills du är klar med chokladen.
Sätt biterna i frysen i 1 timme minst tills du bestämmer att du äter det.
Den sista touch är att lägga lite mer kokos på toppen av choklad biter som en dekoration och du har det! Är det inte lätt spanska Kitchenetters?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar