2013-06-05

Sangria Cava


Naturligtvis de första soliga och varma väder dagar inbjuder dig att vara utanför, samlas med dina vänner och njuta av aperitivos och vermut tider. Välj en bar med en trevlig terrass och där du går!

Om du har turen att ha en egen terrass, kan du göra aperitivo när som helst! Vi gjorde det i helgen, eftersom det var riktigt varmt i Barcelona och vi redde sangria! Men inte den spanska sangria med rött vin. Denna gången var det med cava (mjukare, eftersom rött vin med varmt väder kan vara riktigt farligt!)

Och, som vanligt, gjorde vi vårt sätt eftersom originellt receptet är med rom (och vi gillar inte rom). Jag är säker på att du kommer att älska det, särskilt eftersom jag kommer att ge dig en sub-recept i detta;)


Ingredienser
  • 2,5 dl cava 
  • 1,5 dl Martini bianco 
  • 55 gr äpple 
  • 55 gr apelsin 
  • 20 gr socker (valfritt, beroende på hur modig du är!)
Elaboration


Ta äpplet, skala den och skär i bitar. Nu ta apelsinen. Inte skala den,
tvättas den noggrant skär den i bitar.

 
Introducera frukten i burken. 
Nu tilsätt cava och Martini bianco (den vit). Martini ger dig söt touch till drycken och här är vår du måste bestämma om du lägger till socker eller inte. Vi gör personligen som vi älskar söta drycker och vi är inte en mycket stark-alkohol människor. Socker kommer kamouflera starka smaken av alkoholen;) Blanda ihop allt och ställ i kylen i minst 5 timmar före servering.
Trick: Om du har både drycker och frukt redan kall, du kan genast dricka det, men du kommer inte att ha den andra dolda receptet: sangria mat.

När du håller din sangria i kylskåpet med frukt i, äpplen och apelsiner dränkts med vätskan. Det ger dig söt färsk frukt att äta före eller efter att ha druckit sangria.

Jag säger er: det är jättegott! Njuta av Spanish Kitchenetters!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...