Märk väl att Crema Catalana är den mest populära och traditionella katalanska efterrätt och du kan lätt hitta det i de flesta av restauranger menyn i Katalonien (kanske därför jag gjorde inte det innan).
Ingredienser ( 4 portioner )
ElaborationHäll 2/3 av mjölken i en kastrull och värm i medel - låg temperatur ( vi inte vill att det ska koka!). Tillsätt citronskal och kanel. Lämna det medan du förbereder äggen.

Separera den vita från gulan och slå 3 äggulor alla tillsammans. Tillsätt sockret och blanda det. Kom ihåg att vi lämnade 1/3 liter mjölk som väntar på att användas så nu är det dags.

Häll mjölken och lägg även vetemjöl. Då är det dags att röra det medvetet eftersom vi vill ha en deg utan klumpar.


Detta är faktiskt den mest tråkiga steget i processen för utarbetandet eftersom, här, kan du inte sluta omrörning: på mindre än 5 minuter vätskeblandningen blir en kräm, annars kommer du att sluta med en bränd halv - gräddblandningen!


Den slutliga magic touch kommer om du har en blåslampa. Jag skulle aldrig ha haft detta verktyg i mitt kök om det inte har varit en present. Min pojkvän hade den för en av sina födelsedagar och vi hittade en bra användning för det! Om du inte har en blåslampa, äta crema catalana själv. Det är också jättegott!Sprid lite socker på toppen. Slå på blåslampan och bränna den! Ett krispigt lager kommer att visas efter nedkylning sockret.

Nu har du den mest populära och traditionella katalanska efterrätt till ditt förfogande. Hoppas ni tycker om det!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar