Idag kommer jag att ge er en av de mest kända katalanska sallader någonsin: esqueixada eller torsk sallad. Som du kanske tänker just nu: ja det är perfekt för 1) sommar och 2) att äta fisk om du inte är en riktig fisk-älskare ;-)
Skriv ner ingredienserna och låt oss börja!
Ingredienser (4 px)
ElaborationFörst av allt, om du inte har avsaltas torsken ännu, fråga mig inte, jag vet inte hur man gör det! Vad vi personligen göra är att köpa det redan avsaltas så, låt oss vara praktiska ;-) Egentligen förra veckan var torsk på ett specialpris så vi drog fördel av det och köpte en stor bit som fiskhandlare skar i små bitar och packade det fint för oss. Det enda vi behövde göra var att frysa den. Så, om du är på samma punkt som vi är, ta en bit torsk och frosta av den (jag personligen lägga den direkt från frysen till kylen för hela natten och koka det dagen efter).Ta torskbiten och slita av huden med hjälp av en kniv. Med ren torsk smulas den sönder med fingrarna. Och här är ett gratis tips när efterbehandling: pressa lite citron på händerna och gnugga dem att bli av fisk lukt.


Hacka tomater och lag dem till blandningen. Ta tag i svarta oliver och skär dem i skivor. Lägg dem till salladen och blanda ihop allting.

Ställ salladen i kylen och vänta i 4 timmar tills att äta det. Jag personligen gillar att ha salladen dagen efter för att se till att alla ingredienser och smaker är lugnat ner sig.Nu vet du en annan spanska recept att prova hemma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar