Som vanligt, firar vi denna dagen med en särskild efterrätt som kallas "Coca de Sant Joan". Det finns 2 typer: en baserad på vaniljsås och den andra baserad på fläsk rinds. Jag ska gå till den andra som matchar perfekt med ett kallt glas av cava!
Ingredienser
- 1 färdig rullade smördeg
- 250 gr fläsk hud
- 100 gram av socker
- 1 ägg
- 50 gr av dreven

Elaboration
Jag måste nämna att detta recept är en av de snabbaste som jag har någonsin gjort! Ovanpå det är resultatet nästan som professionella konditorier.
Först av allt, sätt på ugnen på 180°. Rulla ut smördegen och sträcka ut det lite. Ta en gaffel och sticka det eftersom vi vill inte det att blåsa.






Även om du läser fläsk jag kan säga er att det inte är en tung dessert som gör det perfekt efter varje måltid (om du vill lägga till lite socker i din kropp;)
Njuta av spansk Kitchenetters!
Font: recept av en vän till mig :)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar