2013-10-09

Aubergine på Cordoba sättet :: Berenjenas a la Cordobesa

Dessa nätter när du hopp i på en restaurang, du förväntar dessa populära och traditionella tapas, och du hamnar att provsmaka nya enkla och läckra små bites. Dessa nätter är fantastisk.

Under vår semester, vi hittade en ny plats som ägs av en man från Cordoba. Ni vet den typen av kockar som berättar: "Åh , jag föreslår att beställa detta och det, du kommer inte att ångra " och sedan , äter du bara tråkiga saker. Men mannen pekade verkligen bra! Vi beställde " Aubergine på Cordoba sättet", efter hans instruktioner, och vi var tillbaka till himlen. Läckert! Det bästa var när man frågar honom hur han lagade dem och sade han ödmjukt att det var för enkelt (det var kärlek vid första ögonkastet, vi älskar enkla saker!).

Ingredienser 

 • 1 Aubergine
 • Mjölk
 • Olivolja
Elaboration 
Vi börjar den här receptet kvällen innan du vill ha dem. 

Skär auberginen i mycket tunna skivor. Så tunt som om du kunde se igenom dem! Detta är det viktigaste steget i detta recept. Jag tror att det bästa sättet att uppnå detta är genom att använda en mandolin förskärare, eftersom du kommer att få samma bredd för varje skiva och, på toppen av det, kommer du att arbeta snabbare. Men eftersom jag inte kan ha alla de matlagning verktyg i mitt kök, använde jag en bra kniv och en hel del tålamod.
Dagen efter, lägg dem i ett fack. Facket borde vara 5 cm djup. Pålägg skivor över hela brickan (den större bäst!) Och täck dem med mjölk. Se till att de är dränkta. Såklart kan du ha alltid auberginen i mjölk under 4-5 timmar i stället för hela natten, men de kommer att vara smidigare om du låter dem i mjölk längre tid.
Nu , använd en djup kruka eftersom vi kommer att steka skivor av aubergine och olja kan börja skvätt. Värm olivoljan vid maximal temperatur. Stek aubergine och lämna dem i en pappershandduk. 

Stapla inte dem eller kommer du inte få det krispigt konsistens .

Det sista steget är att äta dem med honung. Du kan antingen sprida lite honung på aubergine (som jag gjorde första gången jag åt denna maträtt) eller så kan du njuta varje skiva i honung (som bilden visar) . Vad du än gör , gör det bara! ;)

2 kommentarer:

 1. Vilken underbar blogg! Ska bjuda vänner på tapaskväll på lördag och dom här recepten verkar bli min räddning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack så mycket! Låt mig veta om du gör dem :) du kan hitta fler tapas i min blogg. Markera "tapas" etikett när du känner för!

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...