2013-11-10

Barcelona Tapas Tour

I somras, när vi planerade vår semester, hade vi massor av INTE-missa förslag och rekommendationer: gå att besöka den här museet, gå in i denna kyrka, etc. Tillbaka från vår senaste destinationer, frågade en släkting oss: gick du till museet jag sa till er? Vårt svar var NO och massor av DU - ÄR - GALEN - DET - ÄR - EN - MÅSTE ord föll på oss. Vårt svar var: vi bara stå i en kö för ett bra ställe att äta.

Ja , vi är grundläggande människor som älskar att äta (ok, du kan även heta oss enkla sådana;) Självklart har vi en budget tvång som inte låter oss gå ut så mycket som vi skulle vilja. Så, när vi står inför med en plan som det jag kommer att introducera er vi bara hoppa över månen och boka våra agendor!


Estrella Damm , ett ölvarumärke, organiserade förra månaden en tapas turné i Barcelona som heter "De tapes per ..." . Den består av att stoppa i listade restauranger i staden och prova combo tapas + öl som har fått en särskild pris för detta tillfälle. Inte alla restauranger är listade i denna turné. Och här kommer det roliga sak: du kan känna att du är i en "Treasure route" hitta dem alla!

Allt du behöver göra är att skriva ut stadskarta med de restauranger som deltar i rutten märkt med ett nummer.

http://www.gastronosfera.com/wp-content/uploads/2013/10/AAFF-Desplegable-77-tapes-BAIXA.pdf
Sedan, på baksidan av kartan, hittar du en lista antalet platser, deras adresser och tapa de erbjuder.

http://www.gastronosfera.com/wp-content/uploads/2013/10/AAFF-Desplegable-77-tapes-BAIXA.pdfJa, du kan inte beställa vilken tapa som helst. Bara detta som de erbjuder på.

Och här är den andra roliga sak: anledningen av den enkle tapa är att det är en tapas tävling! HURRA! Kom igen, säg till mig, är det inte kul? Vad du bör göra är att be om ett papper i restaurangen/baren och rösta för tapas du äter. Sedan, efter 4 tapas, placera papper i urna som du ska hitta på alla bar och vänta på tävlingen resultatet.


Denna gång var det en smartphone så låt oss se om jag vinner ! :P

Vi hade verkligen en sjyst tid och det är en fantastisk möjlighet för att prova nya kombinationer av ingredienser och även, för att ta reda på nya platser som vi knappt visste att de existerar i vår stad.

Det verkar som de organiserar denna verksamhet under hela året i många andra städer i Katalonien, så håll ögonen öppna genom deras
Facebook / Twitter.
 
Här är vårt urval av tapas (sorry om kvaliteten på bilderna, hade vissa ställen riktigt dåligt ljus ) :
XEF DELICATESSEN
Skivor av bläckfisk på rostad paprika med söt lök, cherry tomater och rosmarin olja sås

SANTA MARIA

Pl. de Santa Maria, 4
08003 Barcelona
Råbiff
Tartare av nötkött med karamelliserad lök och pinjenötter med
Estrella Damm 
C/ d'Ataülf, 18
08002 Barcelona


 TONFISK tataki
Tonfisk tataki med tomat coulis och citrus marmelad

Av. de la Catedral, 6-8
08002 Barcelona


 
EL BOLETAIRE
Krispiga cannelloni fyllda med vilda svampar med valnötter, gorgonzola och ädelost skum och porto minskning med fikon

C/ Montsió, 5
08002 Barcelona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...