Receptet jag delar med idag är från min svärmor. Den är perfekt som förrätt, tapa eller sida rätten. Du vet, grönsaker är alltid perfekt alternativ för nästan allt.
Ingredienser

- 5 äggplantor
- 25 cl kallt vatten
- 60 gr mjöl
- 150 ml olivolja
Elaboration
Ta med mat direkt från odlingen innebär att tvätta dem ordentligt innan du äter främst på grund av de skäl och små insekter den kan innehålla. Gör det och efter förbereda dem.
Skär stammar och bli av styva löv.



Nu, värm olivolja. Sedan blöt varje äggplant chip i degen och lägg den direkt i den varma oljan. Steka den för en 2 minuter , eller tills de får en gyllene färg, och placera den på en handduk papper.

Gör samma sak med resten av äggplant.
Och voilà!! Du fick den perfekt krispig vegetarian chips. Perfekt att ta med en glas av kallt vit vin ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar