2014-06-01

Flaskfilé och grön paprika mackan :: Montadito de lomo y pimiento verde


" Pepito " är det populära namnet på denna spanska macka . Det finns olika versioner av denna ursprungliga smörgås, men sanningen är att hans tidigaste referens daterar från efterkrigstiden i Spanien. Runt mitten av 50-talet, kunde det ha varit en vanlig beställaren av en bar som kunde ha fått namnet Pepe eller "Don Pepito" (det är mer bekant namn) och beställde en smörgås med en nötstek.Denna mackan begäran var regelbundet upprepas av samma Pepito tills baren kunder frågade, "Jag vill ha en mackan som Pepitos", och till slut frågade bara: "En nötkött pepito ".

En av dessa versioner är flaskkarré och grön paprika, en av mina favorit som någonsin!


Njut och, un pepito , por favor ! ( en pepito , tack! )


Ingredienser (2 enheter )

  • 2 skivor bröd
  • 2 skivad fläskfilé 
  • 50 gr . av grön paprika
  • Riven manchego ost
  • Salt
  • Svartpeppar

Elaboration

 Vi kommer att börja med att tvätta den grön paprika, skär den i strimlor och laga dem långsamt. Sedan, spara dem åt sidan.
Nu, kyrdda flaskfilé och stek i samma panna som olivolja har fått grön paprika smak så det blir gott!
Enligt min åsikt, en pepito smakar bättre med några bra manchego ost på toppen så skär en bit av den, riv och spara den.
Nu har vi fått alla ingredienser och vi är redo att montera vår pepito.Ta en bröd skiva (rostat är mycket bättre!), dränk den i pannan där du har tidigare vän med peppar och flaskkarré och börja att stacka allt.  
Först lägg en skiva av flaskfilé och då, täck den med den stekt peppar.


Och osten , glöm det inte! ;-)

Nu har du din pepito, din macka eller din tapa! Gör så många du vill och njuta av din spanska bett!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...